SoilCares-től az AgroCares-ig

A márkanév igazodik bővülő szolgáltatásainkhoz: már nem csak a talaj termékenysége, hanem a termesztett növények által ténylegesen felvett tápanyagok mennyisége, illetve az állattenyésztés alapjait jelentő takarmány tápanyag összetétele is ellenőrizhető.

Henri Hekman 2013-ban alapította meg a Dutch Sprouts & SoilCares vállalatot azzal az elképzeléssel, hogy a mezőgazdaság technológiai innovációit megismerteti a piaci szereplőkkel, amely folyamatban a Dutch Sprouts egy inkubációs platform szerepét tölti be. A SoilCares („talajgondoskodás”) az egyik fő termék, amely által a laboratóriumok nyújtotta szolgáltatások – mint például a talajvizsgálatok – közvetlenül a gazdálkodók és szaktanácsadók kezébe kerülnek a laboratóriumok mellőzésével. Így a talajvizsgálatokat saját maguk részére költséghatékonyan, gyorsan és átláthatóan képesek elvégezni az éves rutinhoz kapcsolódóan.

Az elnevezésből is kiderül, hogy a SoilCares munkatársai a talajjal dolgoznak. A folyamatos kutatómunkák és a globális kapcsolatok építése révén újabb és újabb lehetőségekkel találkozunk, így munkánk során egyre inkább bővítjük szolgáltatásaink körét.

A jövőben is szeretnénk együttműködni nemzetközi piaci szereplőkkel, szervezetekkel és közintézményekkel és természetesen befektetőkkel.

Mivel a közeljövőben (2019-2020) tervezzük a szenzoros technológiánkat kiterjeszteni a talaj vizsgálata mellett a takarmány- és levélanalízis területére is, úgy gondoltuk szükség van arra, hogy a márkanév is igazodjon a bővülő szolgáltatásainkhoz. Ennek megfelelően esett a választás az AgroCares („agrárgondoskodás”) elnevezésre, amely szélesebb körű tartalmat sejtet, és amelyből talán világossá válik, hogy cégünk a legmodernebb mezőgazdasági szolgáltatások teljes csomagját kínálja. A talajban, takarmányban és levélben mérhető tápanyagtartalom vizsgálati technológiájának hátterében egy jól szervezett, specialistákból álló csoport dolgozik, akik lehetővé teszik, hogy az AgroCares kínálatának teljes palettája elérhető legyen globálisan.

A talajszkenner továbbra is a SoilCares márkanév alatt elérhető, bár a szkennerrel nem csak a talaj vizsgálható! A fent említett, hamarosan (2019-2020) piacra kerülő szolgáltatásokat, azaz a takarmány és levél tápanyagtartalmának mérése is ugyanazzal az eszközzel, a közeli-infravörös szenzoros technológiát alkalmazó szkennerrel lesz végezhető.

Az AgroCares tehát magában foglalja a cégünk által képviselt legmodernebb mezőgazdasági precíziós szolgáltatásokat és termékeket, amelyek által a gazdálkodók saját kezükbe vehetik a talajuk termékenységének nyomon követését, a termesztett növények által ténylegesen felvett tápanyagok mennyiségének, illetve az állattenyésztés alapjait jelentő takarmány tápanyag összetételének ellenőrzését.

Az AgroCares kizárólagos hazai partnere és konzultánsa a Csernozjom Kft., az AgroCares termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban szakértőink az Önök rendelkezésére állnak!