Interjú a felhasználókkal – Timac Agro, Lengyelország

Łukasz Peroń: „A gazdálkodók örömmel veszik igénybe a szolgáltatást, melynek köszönhetően 1 napon belül talajvizsgálati eredményeket és tápanyag-gazdálkodási tanácsot is kapnak”

 

Łukasz Peroń –Timac Agro Polska Marketing Igazgatója

Marcin Wieremczuk – Termékmenedzser a Timac Agro Polska-nál, a szkenner használója

  

A Timac Agro Polska már 60 éve van jelen a lengyel piacon. A cég a folyékony és granulált műtrágyák gyártására specializálódott és olyan innovatív technológiákat kínál a gazdáknak, ami által magasabb hozamot érhetnek el környezetkímélő módon. A Timac Agro szaktanácsadási szolgáltatása révén abban segít a lengyel gazdáknak, hogy növényeik számára a legmegfelelőbb műtrágyát tudják kiválasztani.

 

Tevékenységi terület

A Timac Agro Polska székhelye Poznan település mellett található, azonban tevékenységeiket egész Lengyelország területén végzik. A gazdák, akikkel kapcsolatban állnak, a búzától a kukoricán és repcén keresztül egészen a cukorrépáig, almáig és bogyósgyümölcsökig különféle növényeket termesztenek. A termesztési területek méretei is eltérőek, az 5 hektárostól a 3500 hektárosig találunk területeket. Mostanáig a cég laboratóriumban végeztette el a talajvizsgálatokat. Łukasz Peroń, a Timac Agro Polska marketing igazgatója: „A talajvizsgálatok elvégzésére hagyományos laboratóriumokat bíztunk meg. Ez volt az egyetlen elérhető módszer. Mindenki ismeri és megbízik benne, de a várakozási idő sokkal hosszabb, mint a szkenner esetében.”

 

Az idő fontos szerepet játszik

Łukasz Peroń: „Cégként természetesen szívesen fektetünk be új, bizonyított technológiákba. A szkenner esetében vonzó tulajdonságnak tartjuk, hogy a talajvizsgálat rendkívül gyors. Néhány percen belül rendelkezésünkre áll egy bővített talajvizsgálati eredmény, amelyet megmutathatunk a gazdának (vagy akár el is küldhetünk számára).  A szkenner által kapott eredmény a szaktanácsadásunk alapját is képezi. A szkenner rendkívül praktikus eszköz, tanácsadóink számára egyszerűen használható és könnyen szállítható.”

 

Talajvizsgálat a gazdálkodó földjén

A Timac Agro tanácsadói a megelőző telefonhívást követően személyesen találkoznak ügyfeleikkel. A szkennernek köszönhetően most már a találkozó alatt, a terepen képesek elvégezni a talajvizsgálatot. A cég jelenleg 115 tanácsadót alkalmaz, akik abban segítik a gazdálkodókat, hogy miként tölthetők fel talajaik a szükséges tápanyagokkal. A terepen a tanácsadók megmérik a talaj tápanyagtartalmát, és az eredményt néhány percen belül meg is tudják mutatni a gazdáknak, hiszen még a helyszínen megérkezik a telefonjukra a kész talajvizsgálati riport.

 

Egy innovatív termék a lengyel piacon

A szkenner 2018 elején jelent meg a lengyel piacon. A Timac Agro Polska volt az egyik első cég, aki úgy döntött, hogy elkezdi használni ezt a modern technológiát. Marcin Wieremczuk, a Timac Agro Polska termékmenedzsere és a szkenner használója: „A gazdák nagyon kíváncsiak a szkennerre, mivel újdonság a piacon. Természetesen néhány gazdálkodó még szkeptikus, egyikük például megvizsgálta a szkennerrel a talaját, majd a mintát elvitte laboratóriumba is, hogy össze tudja hasonlítani az eredményeket. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a szkenner eredményei közel megegyeznek a hagyományos, nedves eljárás talajvizsgálati eredményeivel.”

 

A tanácsadók felkészültebben találkozhatnak ügyfeleikkel

A szkenner kisméretű és könnyen kezelhető, így a tanácsadók bárhová magukkal vihetik. A Timac Agro Polska ezt nagyra értékeli, hiszen ezzel kitűnhet a konkurens cégek közül. Marcin Wieremczuk: „Az ügyfeleink minden bizonnyal értékelik, hogy egy napon belül elkészítjük a talajvizsgálatot és a tápanyag-gazdálkodási tanácsadást is. A gazdák örömmel veszik igénybe ezt a szolgáltatást.”

 

A szkennerrel gyors döntéshozatal lehetséges

A hagyományos laboratóriumhoz képest a szkennerrel nem kell várnunk a talajvizsgálati eredményekre, mivel azok azonnal hozzáférhetők már a terepen is. Azáltal, hogy megismerjük a talaj tápanyag ellátottságát, kiválaszthatjuk a megfelelő műtrágyát és kijuttathatjuk a tábla azon területeire, ahol szükséges. Továbbá, a szkennernek köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy bármikor megvizsgáljuk a talajunkat anélkül, hogy folyamatosan küldenénk a talajmintákat a laboratóriumba. Marcin Wieremczuk meg van elégedve az AgroCares szkennerrel: „Három dolog miatt is ajánlom a szkennert: rendkívül gyorsan ad talajvizsgálati eredményt, ami egy nagyon értékes tulajdonsága; nagyon praktikus, kisméretű, könnyen kezelhető és szállítható eszköz; egy rövid begyakorlást követően (3 mérés elvégzése) bárki tudja használni.”

 

Töltse le az interjút pdf formátumban!