AgroCares Portál

Az új AgroCares Portál a mért adatok korlátlan elérhetőségét biztosítja ügyfelei számára, lehetőséget ad azok kezelésére, a különböző trendek felismerésére és követésére.

Az AgroCares tovább bővítette szolgáltatásait az új AgroCares Web Portállal. Ez a portál az adatok korlátlan hozzáférését biztosítja a felhasználók számára, és lehetőséget ad azok kezelésére, a különböző trendek felismerésére és követésére. A portálon keresztül jobban megérthetjük az AgroCares szkenner vagy a Lab-in-a-Box által kapott tápanyag vizsgálati eredményeket.

A portál legfontosabb előnyei

Számos előnnyel rendelkezik a portál az AgroCares ügyfelek számára. Korlátlan hozzáférést biztosít a talajvizsgálati alkalmazásokkal mért adatokhoz, ami által lehetőségük van adatértékelésre („datamining”), például összevethetjük több év vizsgálati eredményeit, követhetjük a szaktanácsadás által elvégzett beavatkozások sikerességét, valamint trendeket ismerhetünk fel, mind térbeli, mind pedig időbeli vonatkozásban. A felhasználók számára ezen felül mindig lehetőség válik az összes tárolt adatuk archiválására.

Irányítópult, ügyfelek, riportok

Az AgroCares Portál három különböző részből áll: az irányítópult, az ügyfelek és a riportok menüpontokból.

Az irányítópult oldal átlátható módon, grafikusan jeleníti meg az ügyfelek neveire kiállított, általunk elvégzett összes talajvizsgálati riportot, a szkennerrel vizsgált talajokon termesztett növények megoszlását és a vizsgált területeket.

Ügyfelek menüpont

Ezen az oldalon találhatók meg a felhasználó által megadott partnerek számára készített talajvizsgálati riportok. Lehetőség van ügyfelek alapján történő keresésre, új ügyfél hozzáadására és az ügyfél információk szerkesztésére. A mintavételi helyek ügyfelenként megjeleníthetőek.

Riportok menüpont

A riportok oldalon lehetőség van a riportok szűrésére az eszköz ID, ügyfél név, terület neve és a létrehozás dátuma alapján. Továbbá az egyes riportok letölthetők pdf formátumban, illetve exportálhatóak egy Excel fájlba, amely az általunk beállított időintervallumba tartozó, elvégzett talajvizsgálatok eredményeit tartalmazzák.

Henri Hekman, az AgroCares vezérigazgatója állítja: „A felhasználóink részéről egyre nő az igény, hogy nagyobb betekintést nyerjenek az adataikba. Szeretnék nyomon követni és analizálni az ügyfeleik számára elvégzett vizsgálati eredményeket, ezért hoztuk létre ezt a portált. Az AgroCares Web Portál használata nem csak egyszerű, de általa pontosan olyan adatelemzési funkciók érhetők el, amilyet ügyfeleink kerestek.”

Az exportált fájl számszerű adatainak értelmezéséhez fontos hangsúlyozni, hogy a szkenner diagnosztikai célokra használható, amelynek segítségével gyors és megfelelő információt kapunk a talaj termékenységének állapotáról. A szkenner nem alkalmas a laboratóriumban elvégzett vizsgálatokhoz hasonló pontos eredmények szolgáltatására, de ez nem is célunk. Ilyen egzakt talajvizsgálatok elvégzése a Lab-in-a-box eszközeivel valósítható meg.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szkennert a pontosság és a megfizethetőség kompromisszumaként kínáljuk. A szkenner közeli-infravörös (NIR) szenzorai robosztusak és megfizethetőek, de a készülék a spektrális lefedettségében korlátozottan mér.

Ezek alapján jutottunk arra az álláspontra, hogy a talaj állapotára vonatkozó eredményt osztályokba sorolva adjuk meg (magas, megfelelő, alacsony), amely döntéstámogatóként segíti a felhasználót a tápanyag gazdálkodási döntések meghozatalában.

A felhasználók felől érkezett rengeteg kérésnek eleget téve betekintést nyújtunk a háttéradatokba, így a nyers adatok mostantól Excel fájlban letöltve tárolhatók és így az eredményekről nyilvántartás vezethető az AgroCares Web Portálon keresztül. Azonban figyelembe kell venni, hogy ezen adatok varianciája igen nagymértékű is lehet. Ezért ezeket az adatokat ugyan rendelkezésükre bocsátjuk, azonban kiértékelésüket, más adatokkal történő összehasonlításukat nem támogatjuk.

A talajszkenner „száraz” módszerrel, a reflektancia spektroszkópia alapján, validációs adatbázis felhasználásával vizsgálja a talajt, szemben a hagyományos laboratóriumok „nedves” kémiai módszerrel, azaz oldószeres extrakciós eljárással. Tehát a két talajvizsgálati módszer hiába ”gyümölcs-gyümölcs”, ahogy az almát a körtével nem lehet összehasonlítani, úgy a két vizsgálati eljárást, így az általuk kapott eredmény számszerű értékeit sem.

 

A szkenner által kapott eredményekkel kapcsolatban az alábbi két kérdéssel gyakran találkozunk:

Kérdés 1: Miért van néhány paraméter az osztályozás mellett számértékkel is megadva?

– A paraméterek értékként vagy osztályként való megjelenítése az AgroCares minőségellenőrzése alapján történik.

– AgroCares minőség-ellenőrzés: az egyes paraméterek értéke kizárólag akkor jeleníthető meg, ha az megfelel a kritériumnak, miszerint a laboratórium és a szenzoros technológia által mért eredmény R2 értéke több, mint 0,8, azaz közel 80%-os a pontosság.

Kérdés 2: Milyen megkötésekkel lehet a letöltött excel fájl adatait felhasználni?

– Az excel fájlban szereplő számszerű adatok úgynevezett „adat dömping” vagy adathalmaz, amely az adatbázisunkból származik. Ez azt jelenti, hogy ezek nyers adatok, tehát nem dolgoztuk fel őket és nem kerültek kerekítésre.

– A nyers adatok a tápanyag gazdálkodási javaslatok kiszámításához használt programokban kerülhetnek feldolgozásra és értékként vagy osztályként jelennek meg a riportban az egyes paraméterekre vonatkozóan.

– A talaj adatbázis havonta frissül. A frissítés utáni nyers adatok már nem összehasonlíthatóak a frissítés előtt mért nyers adatokkal. Egy új adathalmaz letöltése ezért még tartalmazhat a frissítés előtti „régi” adathalmazból és az „újabb” verzióból származó adatokat is. Az AgroCares nem határozza meg melyik nyers adat melyik verziójú adatbázisból származik.

– Nyomatékosan javasoljuk, hogy a letöltött adathalmazt kizárólag nagyléptékű adatértékelésre használják fel.

Az excel fájlban szereplő adathalmaz pontosságával és felhasználhatóságával kapcsolatban a fent említetteken túlmenően nem nyújtunk támogatást.

 

A portál elérhetősége

A portál elérhető a Lab-in-a-Box (LiaB), illetve a szkenner felhasználói részére. Azon ügyfeleink számára, akik saját márkával ellátott, személyre szabott szolgáltatásunkat használják, saját portálhoz biztosítunk hozzáférést. Az AgroCares tervei közt szerepel a portál funkcióinak folyamatos bővítése.

Videó

Szeretne többet megtudni a portálról? Nézze meg ezt a rövid videót és fedezze fel a portál legfőbb előnyeit!

 

Amennyiben további kérdése van az AgroCares termékekről és szolgáltatásokról, vegye fel velünk a kapcsolatot!